Vijverpompen

Een vijverpomp is een belangrijk en ook een noodzakelijk onderdeel om in uw vijver te hebben. Zonder vijverpomp staat het water in uw vijver stil en gaat uw vijver hoogstwaarschijnlijk na verloop van tijd steeds meer stinken. Naast het belang dat uw vijverwater niet stil staat heeft u ook een pomp nodig voor eventuele toevoegingen in uw vijver. Denk hierbij aan een beekje, fontein of een filter. Hoe krachtig de vijverpomp dient te zijn hangt af van de grootte van uw vijver. Het beste is als uw pomp het water in de vijver eens in de 2 à 3 uur volledig kan rondpompen.

VijverXpert heeft verschillende soorten pompen in het assortiment.

 

Dompelpompen

Een dompelpomp is een pomp die volledig ondergedompeld wordt in het vijverwater. Vandaar de naam dompelpomp. Zelf aanzuigende dompelpompen worden gebruikt voor het verwijderen van water uit bijvoorbeeld vijvers, waterbassins. Ook kan de hoogte van het waterniveau worden geregeld en daarmee overstromingen van waterbassins worden voorkomen.

VijverXpert biedt de VT Submersible Pumps dompelpompen aan. Deze pompen hebben een ingebouwde vlotter. De VT Submersible Pumps kunnen tot een niveau van ca. 5 mm het water opzuigen en wegpompen, zelfs als dat zeer vervuild is (deeltjes tot max. 5 mm). Zelf aanzuigende dompelpompen worden gebruikt voor het verwijderen van water uit bijvoorbeeld vijvers, waterbassins. Ook kan de hoogte van het waterniveau worden geregeld en daarmee overstromingen van waterbassins worden voorkomen.

 

Evolution Aqua pompen

Evolution Aqua staat bekend om zijn zeer hoge kwaliteit vijverpompen.

Het merk Evolution Aqua heeft meerdere hoge kwaliteitspompen. Er zijn pompen voor de professionele vijver maar ook voor de hobby vijver. Daardoor zijn er pompen voor iedereen!

 

Filterpompen

Een filterpomp pompt het water door een filter heen en filter op die manier het vuil uit het water. Er zijn verschillende soorten vijverfilters. Er zijn vijverfilters die het water door middel van een vijverpomp het vijverwater door filtermateriaal, filterwatten of door filter foam packs heen zuigen. Deze filters kunt u helemaal zelf samenstellen. Daarnaast zijn er ook nog de all-in one filters. Deze pakketten zijn voorzien van alles wat u nodig heeft voor een vijverfilter.

 

Fonteinpompen

Dit zijn pompen die het water vanaf de bodem van de vijver opzuigen en boven water uitspuwen waardoor er een fontein ontstaat. VijverXpert biedt complete fontein sets aan maar ook onderdelen van een fontein.

 

Vuilwaterpompen

Vuilwaterpompen komen net als dompelpompen onder water te staan. Een vuilwaterpomp lijkt qua functionaliteit op de dompelpomp. Het grote verschil zit hem alleen in dat een vuilwaterpomp grootte deeltjes in het water niet alleen opzuigt maar ook kapot maakt met de ingebouwde waaier. De vuilwaterpomp is bij uitstek geschikt voor het gebruik van een filterinstallatie of beekloop.

 

Binnenhuispomp

Zoals de naam het al zegt is een binnenhuispomp voor in huis. De binnenhuispompen kunnen gebruikt worden voor aquaria, waterornamenten, luchtbevochtiging en kleine beeklopen.