Vijverfilters

Een vijverfilter zorgt ervoor dat organisch afval dat voortkomt uit de vijver en de uitwerpselen van vissen uit het water gefilterd worden. Doordat dit afval uit de vijver wordt gefilterd is de kans dat er algen of onhelder water ontstaat aanzienlijk kleiner.

Er zijn verschillende soorten vijverfilters. Er zijn vijverfilters die het water door middel van een vijverpomp door filtermateriaal, filterwatten of filter foam packs heen zuigen. Deze filters kunt u helemaal zelf samenstellen. Daarnaast zijn er ook nog de all-in one filters. Deze pakketten zijn voorzien van alles wat u nodig heeft voor een vijverfilter.

Filterboxen

Filterboxen zijn boxen waar alle materialen inzitten om een vijverfilter te bouwen exclusief of inclusief een vijverpomp. Met de filterboxen kunt u een doorstroomfilter maken. Het werkt als volgt: Het water stroomt in de box door filterschuim en een net met Filtra-Sub en komt er gefilterd weer uit. Voor de filterboxen zijn ook losse pompen en aansluit sets beschikbaar.

Filters

VijverXpert biedt ook filters aan voor de professionele grote vijvers. Bekende filters voor professionele vijvers die vijverXpert aanbiedt zijn de Nexus en Micro Bead filters. Deze filters zijn bedoeld voor vijvers met een grote inhoud, sommige van deze filters kunnen vijvers tot wel 91.000 liter filteren. Veel van de filters in deze categorie zijn bedoeld om met elkaar te combineren en er zullen losse filtermaterialen nodig zijn bij deze filters. Door filters te combineren en zelf u filtermateriaal te kiezen kunt u uw vijverfilter naar eigen wens optimaliseren.

VEX Filters 

De originele VEX filters zijn niet meer leverbaar. Hiervoor zijn de pressure filters van Velda in de plaats gekomen. Dit zijn dezelfde soort filters alleen zijn de pressure filters de verbeterde versie van de VEX filters. VijverXpert levert nog wel onderdelen om uw VEX filter te onderhouden.

VEX-filters kunnen gezien worden als twee in een filters. De VEX-filters creëren door de biofilterballen een aangenaam waterklimaat doordat nuttige bacteriën aan de biofilterballen blijven zitten en zo weer terug in de vijver komen. Naast dit voordeel dat de biofilterballen hebben filteren de VEX-vijverfilters het water ook op de manier van een regulier doorstroomfilter.

Zelf filter samenstellen

Als u ervoor kiest om zelf een filter samen te stellen met losse filtermaterialen, neem dan eens een kijkje bij de volgende producten:

Filter Foam packs

Filtermateriaal

Filterwatten

Filterslangen

Filtermedia 

 

 

Naast een regulier vijverfilter kunt u ook gebruik maken van UVC-lampen. Deze lampen doden algen en ziektekiemen die in de vijver zitten.