Beluchting (93)

Onderdelen Beluchting (18)

Beluchting (41)

Beluchting (17)

Onderdelen (9)

Beluchting (17)

Luchtpomp (5)

Diafragma sets (7)

Filter onderdelen (14)

Luchtpompen (4)

Onderdelen (3)

Beluchting

Het zuurstof niveau in uw vijver is van belang voor de vissen in de vijver. Het zuurstof niveau dat vissen in een vijver nodig hebben is 6mg zuurstof per liter water. 6mg zuurstof per liter is bijna niet precies te behalen. Het is daarom makkelijker om daarboven te gaan zitten. Dan hebben uw vissen hoe dan ook genoeg zuurstof. Onder 6mg per liter zitten raden wij af. Dit is slecht voor de vissen. Hoeveel beluchting u nodig heeft in uw vijver hangt af van de grootte van uw vijver en het aantal planten en het aantal vissen dat in uw vijver leeft. De juiste vijver beluchting producten hebben is dus van belang.

Diafragma sets

De diafragma sets zijn vervangbare onderdelen voor de airtech luchtpompen. Als de diafragma set in uw airtech luchtpomp het begeeft kunt u hem door middel van deze losse diafragma sets vervangen en hoeft u geen nieuwe airtech luchtpomp aan te schaffen.

Lucht verdeelkraan

Lucht verdeelkranen worden gebruikt om de lucht te verdelen over de luchtstenen.

Met een lucht verdeelkraan kunt u kiezen uit welke luchtstenen er lucht komt en uit welke luchtstenen niet. Een lucht verdeelkraan heeft u alleen nodig als u meerdere luchtstenen aan uw luchtpomp aansluit.

Luchtpomp

Een luchtpomp pompt lucht in het vijverwater en zorgt er op die manier voor dat het zuurstofniveau in de vijver op peil blijft. Als er niet voldoende zuurstof in het water aanwezig is zal de waterkwaliteit snel afnemen. Naast het toevoegen van zuurstof aan het vijverwater kan een luchtpomp een vijver ook ijsvrij houden in de winterperiode.

Luchtsteen

De luchtsteen is het laatste onderdeel van de beluchting. Eerst komt de luchtpomp waaraan de luchtslang zit en aan de luchtslang zit de luchtsteen. De luchtsteen zorgt er uiteindelijk voor dat de lucht uit de luchtpomp in de vijver terecht komt. De luchtstenen moeten bij elkaar als u op meerdere plekken wil beluchten de luchtafgifte van de luchtpomp kunnen verwerken. Dit geldt ook als u maar met één luchtsteen op één plek wil beluchten dan moet die ene luchtsteen de volledige luchtafgifte van de luchtpomp kunnen verwerken.

Luchtslangen

Luchtslangen verbinden de luchtpomp aan de beluchtingsonderdelen zoals luchtstenen en lucht verdeelkranen. Met het gebruik van luchtslangen kunt u uw eigen beluchtings- netwerk samenstellen.

Membramen

De membramen zijn vervangbare onderdelen voor de AP Airpump sets. Membramen slijten in de luchtpomp en dienen daarom jaarlijks vervangen te worden.

Onderdelen Beluchting

Losse onderdelen voor het aansluiten van uw beluchting producten.

Terugslag ventiel

Indien uw luchtpomp lager dan het waterniveau van de vijver staat dient u een terugslagventiel aan te sluiten. Dit terugslagventiel zorgt ervoor dat er geen water in uw luchtpomp terechtkomt.