UVC

UVC-apparatuur wordt reeds lange tijd gebruikt om aquarium- en vijverwater vrij van zweefalgen te houden en ziektekiemen te beperken. Met UVC-filtratie verkrijgt u dan ook kristalhelder water en een gezond watermilieu voor vissen en waterplanten. De werking berust op ultraviolette straling, die de cellen van dierlijke en plantaardige organismen aantast. Daar het te filteren water in een dunne laag direct langs het kwartsglas wordt geleid is de werking optimaal. De beste plek om een UVC-filter te plaatsen is tussen de vijverpomp en het vijverfilter.

Clean pond UVC

De clean pond UVC-producten zijn complete UVC-filter pakketten om tussen uw vijverpomp en vijverfilter te plaatsen.

De clean pond UVC-filters zijn uitgerust met een ballast die een constante stroom afgeeft, daardoor heeft de lamp een relatief lange levensduur. De clean pond UVC-filters zijn een eenvoudig te installeren dankzij de bijgeleverde bevestigingsbeugels en de snelkoppelingen maken de montage extra gemakkelijk. De UVC-lamp in de clean pond UVC is ook los te vervangen.

Kwartsglas

Kwartsglas is het beschermende omhulsel van de UVC-lamp. De UVC-lamp schijnt door het kwartsglas heen. Het is daarom van belang om het kwartsglas schoon te houden. Want hoe viezer het kwartsglas is hoe minder goed de UVC-lamp kan filteren.

UVC-lamp

In deze categorie zijn alle losse UVC-lampen te vinden die allemaal een verschillend aantal watts leveren. Deze lossen lampen moeten nog omhuld worden met kwartsglas.

Voorschakelapparaat

Voorschakelapparaten, trafo’s of ook wel balast genoemd zorgen ervoor dat de stroom op de UVC-lamp gelijk blijft en zorgt hierdoor voor de beste werking van uw UVC-filter.