Losse onderdelen & Koppelstukken

De apparatuur die gebruikt wordt in een vijver bestaat uit verschillende onderdelen en koppelstukken. Veel apparatuur zoals filters en vijverpompen worden aan elkaar aangesloten, hiervoor zijn koppelstukken nodig. De onderdelen in deze apparatuur zullen op den duur gaan slijten. Zodra ze versleten zijn zullen ze vervangen moeten worden.

Gelukkig biedt VijverXpert tal van verschillende losse onderdelen en koppelstukken aan.

Flexibele connectoren

Deze flexibele connectoren zijn zoals de naam al zegt flexibel. Ze zijn bedoeld om verbindingen te leggen tussen leidingen of om bijvoorbeeld een vijverfilter aan een vijverpomp te monteren. De flexibele connectoren zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Koppelstukken

Koppelstukken zijn er voor het aansluiten en koppelen van pompen, filters en UVC-apparatuur. Daarom bestaat ons assortiment van koppel en verbindingsstukken uit allerlei verschillende soorten maten.

VEX filter onderdelen

De originele VEX filters zijn niet meer leverbaar. Hiervoor zijn de pressure filters van Velda in de plaats gekomen. Dit zijn dezelfde soort filters alleen zijn de pressure filters de verbeterde versie van de VEX filters. VijverXpert levert nog wel onderdelen om uw VEX filter te onderhouden.

VEX-filters kunnen gezien worden als twee in een filters. De VEX-filters creëren door de biofilterballen een aangenaam waterklimaat doordat nuttige bacteriën aan de biofilterballen blijven zitten en zo weer terug in de vijver komen. Naast dit voordeel dat de biofilterballen hebben filteren de VEX-vijverfilters het water ook op de manier van een regulier doorstroomfilter. Vandaar dat een VEX-filter als een twee in een gezien kan worden.

Rotor pompen

Rotor pompen zijn te vinden in verschillende vijverpompen. Mocht het voorkomen dat een rotorpomp het begeeft in uw vijverpomp, dan hoeft u niet de hele pomp te vervangen maar alleen de rotor pomp.

Slangklemmen

De slangklemmen zijn bedoeld om filterslang vast te maken.

Alle slangklemmen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.