Informatie

Fonteinpompen uitgelegd 

Fonteinpompen uitgelegd

Met de fonteinpompen van VijverXpert is het ongelofelijk gemakkelijk om een fontein te realiseren in uw vijver. De fonteinen van VijverXpert zijn al helemaal compleet. Ze hoeven alleen maar geplaatst te worden in de vijver op een stevige ondergrond. En de stekker moet in het stopcontact. U kunt dan al genieten van een spetterend spektakel in uw vijver.

Fonteinenpompen zijn niet alleen maar decoratie.

Een fontein wordt eigenlijk altijd aangeschaft voor het effect en de sfeer die een fontein in de vijver geeft. Maar een fontein brengt extra voordelen met zich mee. Een fontein zuigt namelijk water vanaf de bodem van de vijver op en spuit het boven de vijver weer uit. Dit zorgt voor watercirculatie. Een goede watercirculatie zorgt ervoor dat bacteriën die slecht zijn voor de vijver minder kans op overleven hebben. Een fontein bevorderd ook het zuurstofgehalte van het vijverwater.

Hoe veel capaciteit moet u fonteinpomp hebben?

Voordat u een fonteinpomp aanschaft moet u weten welke vijverpomp voor u geschikt is. Dit hangt af van de inhoud van uw vijver en van de mate van visbezetting in uw vijver. Maar natuurlijk ook van de hoogte van de fontein die u wilt.

Die hoogte van de fontein staat aangegeven bij opvoerhoogte. De opvoerhoogte van een fontein is hoe hoog het water uit de fontein komt. Als bijvoorbeeld de fonteinpomp 1 meter diep staat en de opvoerhoogte van deze fonteinpomp is 2 meter komt het water uit de fontein 1 meter boven het wateroppervlak.

Bij vijverXpert geld hoe hoger de capaciteit hoe hoger de opvoerhoogte. Dit loopt niet geleidelijk op met elkaar maar geld wel voor alle fonteinpompen die wij aanbieden.

Ons advies is om goed te kijken waar de fonteinpomp moet komen in de vijver en te beslissen hoe hoog de fontein boven het wateroppervlak moet spuiten. Op basis van deze criteria kunt u een keuze maken.

Geef een reactie