Informatie

AquaTesterpro

Velda AquaTesterPro (leverbaar eind 2019)

De kwaliteit van het vijverwater bepaalt het welzijn van je vissen. Of je nu de duurste en meest exclusieve koi’s heeft op een paar mooie goudvissen. Het testen van het water is vaak een tijdrovende klus die daardoor maar zelden of nooit wordt uitgevoerd.

Velda dacht: “Dit moet makkelijker en betrouwbaarder kunnen”. Juist omdat het zo belangrijk is om regelmatig de kwaliteit van het water te testen. De kwaliteit van vijverwater kan namelijk snel veranderen, bijvoorbeeld door meer voeren, door de zon, door regenval of door temperatuurverandering. Velda maakt een snelle controle nu wel heel makkelijk. Met de nieuwe elektronische watertester van Velda test je je vijverwater, aquariumwater of zwembadwater in enkele seconden op de belangrijkste zeven waardes. De testresultaten uit de AquaTesterPro zijn zeer accuraat en dat maakt de AquaTesterPro erg betrouwbaar.

Hoe werkt de AquaTesterPro?

De AquaTesterPro is zeer makkelijk te gebruiken. je hoeft alleen maar de waterteststrip een seconde in het water dat je wil testen te houden. Daarna moet je 60 seconden wachten en dan kunt je de waterteststrip in de AquaTesterPro stoppen, zodat de ingebouwde zender de strip kan aflezen. De waterteststrips voor de AquaTesterPro zijn los verkrijgbaar.

Om de waterkwaliteit goed zichtbaar te maken heeft Velde ook een speciale App ontwikkeld voor je smartphone of tablet. Via bluetooth kunt je een connectie maken tussen de AquaTesterPro en je app op de smartphone of tablet. Je kunt dan door middel van de Velda pond test app een volledig verslag van je vijver zien.

De voordelen.

  1. Het is veilig te gebruiken. Bij deze manier van watertesten zijn er geen chemicaliën nodig.
  2. De test resultaten worden opgeslagen in de app, hierdoor kunt je de voortgang van je waterkwaliteit bijhouden.
  3. Je kunt 100% aan op de resultaten die de Aquatester meet.
  4. Het testen van je water is nog nooit zo snel geweest.
  5. De app geeft tips aan de hand van je resultaten. De app geeft aan wat je moet doen om de waardes naar het juiste niveau te brengen.

 

Wat betekenen de waardes.

De waardes die gemeten worden zijn PH, GH, KH, NO2, NO3, TA en CL2.

PH: De PH-waarde laat zien hoe zuur het water is. De ideale PH-waarde ligt tussen de 7 en 8, maar de voorkeur gaat bij de meeste liefhebbers toch wel uit naar een waarde die zo dicht mogelijk bij een PH-waarde van 7.5 ligt.

KH: Is de carbonaathardheid uitgedrukt in graden. Als de KH waarde laag is kan er verzuring van het water optreden. De ideale KH-waarde ligt boven de 7.

GH: Is de algemene hardheid uitgedrukt in graden. Wanneer de GH-waarde te laag is, zal de plantengroei in de vijver vertragen en kan verzuring optreden.

NO2: Het NO2-gehalte is het nitrietgehalte in het water. Als er meer dan 0,2mg/l nitriet in het vijverwater aanwezig is, is het gevaarlijk voor vissen.

NO3: NO3 staat voor nitraten. Nitraten komen in de vijver door vuil van planten of uitwerpselen van vissen. Als er meer dan 25mg/l nitraat in het water aanwezig is zal dit zorgen voor algengroei.

TA: TA staat voor de alkaliteit. De alkaliteit van het water bepaalt de stabiliteit van de PH-waarde. De TA-waarde is ideaal tussen de 80mg en 120mg.

CL2:CL2 staat voor het chloor dat in het water zit. Er mag geen chloor in je vijver of aquarium zitten.

Wat moet je doen met de uitslagen?

PH: je moet bij een te hoge PH-waarde, de PH-waarde verlagen dit kan gedaan worden met Vincia Pond Granule.

KH: Is de KH-waarde lager dan 7 dan kunt je deze waarde verhogen met de KH plus producten.

GH: Komt er uit de test dat je GH-waarde te laag is dan kunt je verhogen met de GH plus producten.

NO2: Blijkt er te veel nitriet aanwezig te zijn in je vijver, dan kan dat een acuut gevaar opleveren voor al het leven in de vijver. Neem zo snel mogelijk actie. Start met een groot deel van je vijverwater te verversen en daarna bacteriën toe te voegen die het nitriet omzetten in andere stoffen.

NO3: Als het nitraat gehalte te hoog is, is het belangrijk dat je snel een aanzienlijk deel (minimaal 20%) van je vijverwater ververst. Je kunt daarnaast voor de langere termijn ook je filtermateriaal vervangen en zorgen voor een meer natuurlijke afbraak van het nitraat. Het toevoegen van extra waterplanten is ook een oplossing.

TA2: Bij een te lage TA2 waarde moet je deze verhogen. Dit kan gedaan worden door je vijverwater voor een deel te verversen of je vijverwater te beluchten.

CL2: Te veel chloor is dodelijk voor je vissen. Om het chloor in je vijver naar een lager niveau te laten dalen dien je dit met goed water te verversen. Vermoed je dat het door kraanwater komt, test dan eerst je kraanwater. Anders kun je de vijver beter beluchten en het vijverwater beter rondpompen.

Niet wachten op de Velda AquaTesterPro? 

Maar wel de kwaliteit van je vijverwater in de gaten houden? Bestel dan nu een van onze testsets.

Wel wachten op de Velda AquaTesterPro?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie