Informatie

5 Tips om reigers te verjagen

5 Tips om reigers te verjagen

Reigers zijn voor veel vijvereigenaren een grootte ergernis omdat, reigers de vissen uit de vijver opeten. Het is erg frustrerend als de kleine visjes in uw vijver net beginnen te groeien en er komt een reiger aan die deze vissen uit de vijver vist en opeet. Maar ook mooie koi zijn niet veilig voor deze vogel. Daarom noemen we in deze blog 5 tips om deze reigers op afstand van uw geliefde vijver te houden. Maar eerst vertellen we wat meer over de reiger zelf.

De Reiger

Een reiger is een erg sluw en slim dier. Een reiger zal niet zonder een goed overzicht op uw tuin en vijver niet zomaar uw tuin binnentreden om eten te zoeken. De reiger zal vanaf een dichtbij gelegen hoog punt uw tuin bekijken. Deze hoge punten zijn vaak de daken van de buren. Als de reiger heeft besloten dat uw tuin een veilig ‘’jachtgebied’’ is dan zal de reiger steeds blijven toeslaan tot al het eten (uw vissen) op is. Gelukkig zijn er veel manieren om reigers uit de buurt te houden.

Tip 1: de oever van de vijver

Een reiger staat tijdens het jagen altijd met zijn poten in het water bij de oever van de vijver. Als u ervoor zorgt dat uw vijver geen aflopende oever heeft dan zal het voor de reiger lastiger zijn om bij de vissen te komen, want op deze manier zal de afstand tussen de vissen en de reiger groter zijn. Alleen dit is niet voldoende. Het beste is om ervoor te zorgen dat de reiger helemaal niet bij de rand van de vijver kan komen. Het vol platen van de oever is een mooie en goede oplossing hiervoor. Een oplossing die misschien minder mooi is maar zeker effectief is het plaatsen van schrikdraad rondom de vijver. Als een reiger een keer een schok krijgt zal de reiger niet meer terugkeren naar uw vijver.

Tip 2: Vijvernet

Het spannen van een vijvernet met fijne gaten waar de reiger niet doorheen kan vissen. Is een makkelijke oplossing voor het probleem. En naast dat u geen last meer heeft van reigers, vangt zo’n vijvernet ook bladeren op die anders in de vijver terecht zouden komen. Een nadeel van een vijvernet is dat het afbreuk doet aan het aanzicht van de vijver. En dat terwijl het aanzicht vaak het punt was om een vijver te nemen.

Tip 3: Namaak reiger

Een namaak reiger helpt meestal tijdelijk. Reigers willen niet in hetzelfde jachtgebied als hun soortgenoot jagen. En zullen om die reden uw vijver niet als jachtgebied kiezen als er een soortgenoot (de namaak reiger) aanwezig is. Dat dit maar tijdelijk helpt komt doordat reigers erg slim zijn en door kunnen krijgen dat de namaak reiger geen soortgenoot van hem is. Maar naast het feit dat het kan helpen reigers af te schikken, heeft u ook een mooi beeld bij de vijver.

Tip 4: bewegingssensor

Een moderne en ook meest geavanceerde manier voor het verjagen van reigers is de reiger-verjager met bewegingssensor. Zodra de sensor een reiger detecteert zal de het apparaat lichtflitsen afgeven waar de reiger van schrikt. En zal de reiger uw vijver met rust laten.

Tip 5 : verschillende producten tegen reigers

VijverXpert biedt tal van verschillende soorten producten aan die helpen uw vijver te beschermen van reigers. Neem eens een kijkje tussen deze producten en beslis zelf welke oplossing het beste bij uw vijver past. Deze producten zijn te vinden onder de categorie vijverbescherming.

Geef een reactie